Online Devlet – Resmi Bilgiler, Haberler ve Gelişmeler

Kadın Girişimcilere ve Ev Hanımlarına Hibe, Destek, Teşvik ve Kredi

19.02.2023
206
Kadın Girişimcilere ve Ev Hanımlarına Hibe, Destek, Teşvik ve Kredi

Kadın girişimciler ve ev hanımları kendi iş yerini açması ve kendi işine sahip olması için KOSGEB, bankalar ve bir çok kurum tarafından destek, teşvik, hibe ve krediler sağlanmaktadır. Devlet kurumları arasından devlet destekli iş kurmak için kredi ve hibe veren devlet kurumu KOSGEB’dir. KOSGEB birçok iş alanı ve iş sektöründe çalışan veya çalışmak isteyen kadın girişimcilere teşvik vermek için Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi vermektedir.

KOSGEB Kadın Girişimcilere ve Ev Hanımlarına Hibe Kredi Desteği Nasıl Alınır?

Bu eğitim hakkında bilgi almak için size en yakın KOSGEB il müdürlüklerini veya İş-Kur il müdürlüklerini arayıp kursların hangi tarihlerde ve ne zaman açıldığını sormanız yeterli olacaktır. Son değişen sistem ile bu eğitime katılmak isteyen ve başvuran kadın girişimlere küçük bir test veya mülakat yapılmaktadır. Bu testi veya mülakatı geçen girişimci kadınlar eğitime girmeye hak kazanırlar. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılıp bitirdiğiniz takdirde Girişimcilik Sertifikasını almaya hak kazanacaksınız. Bu sertifikayı aldıktan KOSGEB tarafından alacağınız her hibe veya krediyi hayatınız boyunca sadece 1 kere alabileceğinizi de hatırlatmak isteriz. KOSGEB tarafından düzenli aralıklarla açılan bu eğitim yeterli kişi sayısına ulaştığında KOSGEB’in sayfasında duyurulmaktadır. 32 saat süren bu eğitimi tamamlayan kadın girişimciler iş yerlerini kurmak için gerekli olan ücretleri almak için KOSGEB girişimcilik destek programına başvurularını gerçekleştirebilirler.

Kadın Girişimcilere ve Ev Hanımlarına Devlet Destekli Hibe Kredi

KOSGEB Uygulamalı Eğitim programına girip sertifika sahibi olan kadınların teşvik veya hibeler için tekrardan bu eğitime girmelerine gerek yoktur. Kısacası KOSGEB hibe, destek, kredi veya teşviklere başvurmak için sadece KOSGEB’den alacağınız girişimcilik sertifikası yeterli olacaktır. Girişimcilik destek programına başvuruda bulunacak kadın girişimcilerin hibe ve kredileri almaları için daha şirketlerini açmadan önce başvuru formunu ve iş planlarını KOSGEB’e iletmeleri gerekiyor.

Girişimcilik sertifikasını alan kadınların Girişimcilik Destek Programına kabul almalarında ise geri ödemesiz olarak devlet destekli 50.000 TL hibe alabileceklerdir. Burada unutmamanız gereken diğer bir husus ise KOSGEB size bu desteği iş yerinizi kurmadan ve gerekli ekipmanları almadan vermemektedir. Diğer bir deyişle önce iş yeriniz için gerekli ekipmanları alıyorsunuz (almadan önce iş planında alacağınız ekipmanları gösteriyorsunuz.). Daha sonrasında aldığınız ekipman, kurduğunuz işletmenin giderlerinin %80 veya %90’ini KOSGEB size hibe olarak geri ödüyor yani 62.000TL – 70.000TL gibi bir ücreti iş yeri açmak ve ekipman için harcadıysanız KOSGEB size 50.000TL gibi bir ücreti karşılıksız olarak işinize destek olması için veriyor. Daha sonrasında eğer işletmenizi daha da geliştirmek istiyorsanız işletmeniz için 100.000 TL’de geri ödemeli olarak kredi de veriyor. Geri ödemeli olarak alacağınız bu krediyi ise 30 ay sonra ödemeye başlıyorsunuz ve 2 yıla kadar da vadeli yapabiliyorsunuz. KOSGEB sayesinde toplamda 150.000 TL’lik bir hibe ve kredi destek havuzu girişimci kadınlar tarafından yönetebilecek.

Her koşulda daha iş yerinizi açmadan bir iş programı hazırlayıp bunu KOSGEB’e vermeniz ve Girişimcilik desteğini almaya hak kazanmalısınız. Bu hakkı kazandıktan sonra iş yerinizi yasal olarak tüzel veya gerçek kişi olarak açmanız gerekmekte (kuruluş masraflarının daha sonradan 2.000 TL’ye kadarını KOSGEB size ödüyor.). Aldığınız ekipman ve ödediğiniz şirket giderlerinin 48.000TL sinide faturalarınızla beraber KOSGEB’e gittiğinizde geri alacaksınız. Birçok haber veya sitede bu hibe desteğini sanki size hiç bir şey yapmadan önce verileceği gibi yazılar görebilirsiniz. Bunlara kanmamanızı tavsiye ederiz. KOSGEB kadın girişimciler için devlet destekli olarak kadın girişimcinin açtığı iş yerinin gider ve ekipman masraflarının (siz ücretlerini ödedikten sonra) harcadığınız miktarın %80-%90 ı 48.000TL ye tekabül eden miktarını size geri verecektir. Bir bakıma iş yerlerinin kalkınması için yapılan çok doğru bir hibe desteğidir. Zaten Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine girdiğinizde hibe, teşvik, destek ve kredileri daha detayları olarak öğreneceksiniz.

Ek olarak iş yeri açmak isteyen girişimci olan kadınlarımıza bu teşvikleri ve destekleri almalarını kesinlikle tavsiye ediyoruz. İş fikrinizin harika olmanıza gerek yok! Bakkal, terzi, fırın vb. gibi küçük çaptaki işletmelerinizi bile KOSGEB desteklemektedir.

Kredi Garanti Fonu – KGF Kadın Girişimci Destekleri

Kredi Garanti Fonu sayesinde işlerini büyütmek isteyen veya iş yerlerinde kullanılmak üzere üst limiti 2.500.000TL kredi çekme imkânı işletme faaliyet süresi 2 yıldan az olan kadın girişimcilerin işletmelerine sağlanmaktadır. Bu fon kaynağını Hazine Müsteşarlığı fonundan almaktadır. KGF tarafından sağlanan kredilerde işletme kredileri için en fazla 1 yıl ödemesiz ve 5 yıl vadeli olarak kredi çekebilir veya yatırım kredisi olarak en fazla 3 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl vade ile kadın girişimciler desteği üzerinden kredi çekebilirsiniz. Kredi çekme şartları ise; gerçek veya tüzel kişi işletmesi olmak, çalıştığı iş yerinin en az %50 sine sahip olması ve kadın girişimcinin en az ilkokul mezunu olmasıdır.

Ziraat Bankası Kadın Girişimci Kredisi ve Destekleri Paketi

Ziraat bankası tarafından kadın girişimcilere iş yaşamlarında avantaj sağlamaları için Kadın Girişimciler Destek paketi hazırlamıştır. Bu paket kapsamında Kredi Garanti Fonu – KGF tarafından kefalet desteği ve kredi çekiminde düşük faiz imkânı kadın girişimcilere sunulmuştur. Bu paketten yararlanmak için en az 2 adet Otomatik Ödeme Talimatı vermeniz gerekiyor.

Paketin özellikleri;

  • İnternetten veya Mobil bankacılık kullanarak yapacağınız havale ve EFT işlemlerini ücretsiz olarak yapabileceksiniz.
  • Kredi çekmek için ödemeniz gereken Kredi Tahsis ücretlerinde %50 indirim kazanacak
  • Çektiğiniz krediler için özel düşük faiz uygulamalarından yararlanabilecek
  • Kullanacağınız kredi kartlarında kart ücreti olmayacak
  • POS cihazlarında ödeyeceğiniz ücretler daha düşük olacak
  • Dış ticaret yaptığınızda size özel fiyatlardan yararlanabilecek
  • Teminat mektupları için istenen ücretlerden daha az ödeyecek
  • Aileniz için özel hazırlanmış Bireysel Emeklilik tekliflerinden yararlanacaksınız.

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.