Online Devlet – Resmi Bilgiler, Haberler ve Gelişmeler

Halk Eğitim Maaşları Ne Zaman Yatar?

28.02.2023
10.480
Halk Eğitim Maaşları Ne Zaman Yatar?

Halk eğitim maaşlarının yatırılma zamanı her ayın 1’i ile 15’i arasında değişiklik göstermektedir. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ücretli olarak çalışan kişiler maaşlarını ne zaman alacaklarını sorgulayabilirler. Ücretli öğretmen maaşları, Halk eğitim maaşları, kadrolu ve sözleşmeli öğretmen olmaya göre değişiklik göstermektedir. Ders saati başına ücret alan kişiler içi ilk önce hak ediş yapılır. Bu nedenle paranın hesaplara yatırılması daha uzun zaman alabilir. Ücretli öğretmenler için maaş ödemesi ayın başında yapılır.

Halk Eğitim Hocası Ne Kadar Maaş Alır?

Halk Eğitim Hocasının aldığı maaş miktarı çalışma saatine göre değişiklik göstermektedir. Haftada 40 saati aşan derse girilmesi halinde, usta öğretici ek ödemeler ile birlikte ortalama 3 bin 500 TL maaş alacaktır. Sigorta gün sayısı hesabı yapılırken bir ay içinde girilen derslerin toplamının 7.5 ile bölümünden hesaplanmaktadır. Kadrolu olarak çalışan usta öğreticiler için maaş ile orantılı olarak tam zamanlı ödeme yapılmaktadır. Maaş miktarı gece ya da gündüz iş yapılmasına göre de değişikli göstermektedir. Gündüz brüt ders saat ücreti 20 TL ilen, gece brüt ders saat ücreti 21 TL’dir.

İşe Başlayan Usta Öğreticilerin Ne Yapması Gerekir?

İşe yeni başlayan usta öğreticilerin yapması gereken ilk şey mutlaka bir gün öncesinde muhasebe birimine uğranmasıdır.  Ardından SGK girişi için bildirimde bulunmak gerekir. SGK girişi yapılmayan usta öğretici, işine başlayamaz. Mutlaka  hem halk eğitim maaşları hem de işe başlamak için SGK giriş günü esas alınmaktadır. Her bir kurs için ayrıca bildirim yapılması gerekmez. Eğer devam eden kurs yoksa, yeni başlayacak kurs tarihi ile biten kurs arasında bir dönemin geçmemiş olması şarttır. Usta öğreticinin kursu bitmişse ve bir daha kurs açmayacaksa, bir sonraki kursun ara verildikten sonra açılabilmesi halinde mutlaka muhasebe birimi bilgilendirilmelidir.

Usta Öğretmenlerin Sorumlulukları Nelerdir?

Usta öğretmenlerin sorumlulukları başında sağlık sebebi ile soktor raporu olanların mutlaka raporlarını muhasebe birimlerine teslim etmesi geliyor. Muhasebe birimine teslim edilmeyen sağlık raporları geçersiz sayılacaktır. Usta öğretmenlerin ayrıca her ayın 20’si ile 25’i arasında puantaj doldurmaları ve muhasebe birimine bu puantajları teslim etmeleri gerekmektedir. Okullarda ve kurumlarda mutlaka puantaj kurum müdür tarafından onaylanır. Onayın kaşeli ve imzalı olması gerekir. Doldurulan puantajlara o ay kullanılmış olan rapor bilgileri ile beraber izinler de yazılmalıdır. Puantaj doldurulduktan sonra mutlaka aylık puantaj listesine imza atılmalıdır.

Usta Öğreticilerin Emeklilik Durumları

Usta öğreticilerin emekliliği için ilk önce kişilerin sigorta çıkışı yapması gerekir. Aynı ay içinde hem giriş hem de çıkış yapılırsa, aynı kişi hem normal listede hem de emekli listede görünecektir. Bu nedenle emeklilik işlemleri tamamlanamayacaktır. Kişi emeklilik başvurusu yapmak istiyorsa bunu mutlaka ay başında halletmelidir. Başvuru yapılacak olan aydan bir ay önce de mutlaka ilgili birimlere bildirimde bulunulmalıdır. Kurumdan çıkış işlemleri için, kişilerin dilekçe vermesi gerekir. Dilekçede durum anlatılır. Belgeli kursların kapatılması gerekmesi halinde, usta öğretici haftalık 30 saate göre ayarlanır. Bu şekilde öğreticiler emekli olacakları zamana kadar Halk eğitim maaşlarını alamazlar. Kişilerin puantaj doldurmadıkları halde ücret alamayacaklarını bilmelerinde fayda var. Bir sonraki ay da yine puantajın getirilmemesi halinde kişiler için çıkış işlemi yapılır. Bu nedenle puantajınızı doldurduğunuzdan ve ilgili yere teslim yaptığınızdan emin olun. Puantajlara mutlaka hem yetkili kişi hem de puantaj dolduran kişi tarafından imza atılması gerekir.

 

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.