Online Devlet – Resmi Bilgiler, Haberler ve Gelişmeler

Çiğköfteci Açmak İçin KOSGEB Desteği

24.02.2023
265
Çiğköfteci Açmak İçin KOSGEB Desteği

Çiğköfte dükkanı KOSGEB desteği ile açılabilmekte olup destek için yapmanız gerekenleri bu yazıda bulabilirsiniz.

KOSGEB Çiğköftecileri Destekler Mi?

Çiğköfte dükkanı için KOSGEB desteğine başvurmak isteyen kişiler öncelikle KOSGEB’in desteklediği sektörlere bakmalıdır. KOSGEB’in desteklediği sektörler arasında doğrudan çiğköfte bulunmamaktadır. Fakat bulunan sektörlerden çiğköfte ile alakalı olanlar bulunmaktadır. Sektörler Nace koduna göre sıralanmaktadır. Nace kodları 2 ile 6 arasında basamağa sahiptir. 2018 KOSGEB destekleri listesine göre çiğköfte dükkanı açımında kullanılabilecek Nace kodları ve sektörler şunlardır:

  • 10: Gıda ürünlerinin imalatı,
  • 8: Diğer gıda maddelerinin imalatı,
  • 9 – 46.90 – 46.90.01 – 46.90.04: Gıda maddelerine ait ticaret kodları,
  • 56: Yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetleri,
  • 29: Diğer yiyecek hizmeti faaliyetleridir.

Bu sektörleri kullanarak KOSGEB’den destek alabilirsiniz.

KOSGEB Desteği Başvurusu:

KOSGEB desteği ile çiğköfte dükkanı açmak isteyen kişiler öncelikle başvuru yapmalıdır. Başvuru için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. KOSGEB başvuru şartlarından ilki girişimcilik sertifikasıdır. Girişimcilik sertifikasına sahip olan kişilerin başvuruları kabul edilmektedir. Eğer lise veya lisans eğitimlerinde girişimcilik üzerine eğitim alan kişilerden bu sertifika istenmemektedir. Girişimcilik sertifikası almak isteyen kişiler KOSGEB, İŞKUR, İSMEK, esnaf, ticaret ve sanayi odalarına ait ücretsiz kurslara gidebilir. Bu kurslardan yaklaşık 32 saat eğitim alan kişiler girişimcilik sertifikalarını alabilir. Girişimcilik kursunda KOSGEB başvurusunda gerekli belgelerin yapımı hakkında eğitim alabilirsiniz. İkinci şart ise KOSGEB veritabanına kayıt olmaktır. KOSGEB’e kayıt olmak için KOSGEB sitesinde bulunan formları doldurmanız yeterli olacaktır. Formlarda girişimciye ve işletmeye ait bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgilerden biri de sektörünüze ait bilgidir. Onu yukarıda belirtilen Nace kodları ile sağlayabilirsiniz. Diğer başvuru şartları; girişimcinin 18 yaşından büyük olması, girişimcinin sunabilecek bir projesi olması, işletmeye ait istenilen belgelerin sağlanması ve son bir yılda aynı sektöre ait başka bir işletme açmamaktır.

KOSGEB başvurusu için gerekli belgeler:

  • KOBİ Beyannamesi,
  • KOSGEB başvuru formu,
  • İş Planı,
  • KOBİ Bilgi Dokümanı,
  • Destek programı başvuru formudur.

 

Çiğköfte Dükkanı için İş Planı Nasıl Hazırlanmaktadır?

İş planı başvuru döneminin en önemli aşamasıdır. İş planı özenle hazırlanmalıdır. İnternet üzerinde birçok çiğköfte KOSGEB iş planı örneği bulabilirsiniz. Bu örneklere bakmanız iyi olacaktır, fakat sizin hazırlayacağınız iş planının bu örneklerden daha kaliteli ve ayrıntılı olması gerekmektedir. İş planında bulunan unsurlar şunlardır:

  • Girişimci ve işletmeye ait genel bilgiler ile iş planına başlamalısınız. Girişimciye ait temel bilgiler ile iş kurma faaliyetleri anlatılmalıdır.
  • Girişimci ve varsa ortakları hakkında bilgiler verilir. İş fikri anlatılır. Kurulmak istenilen işletmenin misyonu, vizyonu, kısa vadeli ve uzun vadeli hedefleri anlatılmalıdır.
  • İşletmenin bulunduğu pazar, işletmenin bu pazardaki payı ve rekabet edilecek işletmelerin pazar durumu hakkında bilgi verilmelidir.
  • Ürün ve hizmetler tanıtılıp müşteri olma potansiyeline sahip kitleler anlatılmalıdır.
  • Üretim planınızı açıklamanız gerekmektedir. Sonra yönetim planı anlatılmalıdır. Yönetim planında işletmenin organizasyon yapısı ve çalışanları hakkında bilgi verilmelidir.
  • Finansal planda ise giderleriniz hakkında bilgi vermelisiniz. Bütün giderlerinizi yazmalısınız. Hepsinin fiyatları da yanında yazılmalıdır. Sonrasında gelen kısma hedeflenen kazanç miktarı yazılmalıdır.
  • En son olarak bu işletmenin belirtilen giderlerinden hangilerinin KOSGEB tarafından desteklenmesini istediğinizi belirtmelisiniz. Kategorilerine göre giderler toplamı alınız ve karşılarına bu toplamdan ne kadarını KOSGEB’den istediğinizi yazmalısınız.

KOSGEB, desteğinde başvuru elemelerini bu iş planlarına göre yapmaktadır. İş planlarının yapım aşamasına bu yüzden dikkat edilmelidir. KOSGEB girişimcilik kursuna katılacak kişilere iş planı yapma ve bu planı işletmeye uygulama eğitimi verilmektedir.

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.