Online Devlet – Resmi Bilgiler, Haberler ve Gelişmeler

2023 Yeni Kimlik Randevusu Nasıl Alınır?

03.03.2023
199
2023  Yeni Kimlik Randevusu Nasıl Alınır?

Yeni kimlik kartına başvuruda bulunmak herkesin bilmesi gereken bir işlemdir. Son yürürlüğe giren yasa ile beraber, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sahip olduğu kimlik belgesi değişti. Bu nedenle, tüm vatandaşların yeni kimlik belgesine sahip olmak için başvuruda bulunması gerekiyor.

Yeni kimlik belgesinin en önemli özelliği, eski kimlik belgelerine nazaran çok daha yenilikçi ve teknolojik olması. Bunun için getirdiği en büyük yenilik ise, kimlik kartının üzerinde bulunan çip. Dünya’nın güncel durumuyla senkronize olmayı amaçlayan ve çeşitli yenilikleri bünyesinde barındıran yeni kimlik kartı için nereye başvuracağınızı ve bu başvuru için nelere ihtiyacınız olduğunu bilmiyorsanız endişelenmenize gerek yok. Yazının devamında, bilmeniz gereken tüm bilgileri ve “Yeni kimlik nasıl çıkarılır?” sorusuyla ilgili detayları anlatacağız.

Yeni Kimlik Belgesi İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Yeni kimlik için gerekli evraklar son derece azdır. Bu nedenle çok kısa bir zamanda gerekli olan belgeleri toparlayıp başvurunuzu yapabilirsiniz. Elinizdeki belgelerle, başvuruda bulunacağınız kurumun kapısını çalarak yeni kimlik kartınıza sahip olabilirsiniz. Ancak burada unutmamanız gereken nokta, başvuruda bulunur bulunmaz yeni kimlik kartını alamazsınız. Kimlik kartınızın elinize ulaşma süresi, bulunduğunuz bölgenin veya başvuruların yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir. Kimlik kartınız, belirli bir süre sonra, başvuru esnasında belirttiğiniz adresinize gönderilecektir.

Yeni kimlik kartı için gerekenler sırasıyla şu şekildedir:

  • Mevcut Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız,
  • Uluslararası aile cüzdanı,
  • Eğer varsa pasaportunuz,
  • Eğer varsa sürücü belgeniz,
  • Muhtarlık tarafından düzenlenmiş bir talep belgesi,
  • Bir adet son altı ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

Bu belgeler ile yeni kimlik çıkarma başvurunuzu tamamlayarak yeni kimlik kartına sahip olabilirsiniz.

Yeni Kimlik Kartı Başvurusu Nereye ve Nasıl Yapılır?

Yeni kimlik kartı başvurusunda bulunmak için, yalnızca gereken belgelere sahip olmanız yetmez. Bunun için yapmanız gereken diğer aşamaları da öğrenmeniz gerekmektedir.

Öncelikle randevu mevzusunda değinelim. Yeni kimlik kartına başvuruda bulunmak için önceden bir randevu almak zorunda değilsiniz. Ancak, bulunduğunuz şehirde ve bölgede, yeni kimlik kartı başvuruları için yoğun bir talep varsa, öncesinde randevu almak sizin yararınıza olacaktır.

Randevuları ve başvuruları da, ikamet ettiğiniz bölgede bulunan “Nüfus Müdürlükleri’ne” yapmanız gerekmektedir. Ancak, nüfus müdürlüğünden alacağınız yeni kimlik kartı randevusu için birden çok seçenek vardır. Bu randevuyu internet üzerinden veya telefon aracılığı ile yapabilişiniz. İnternet üzerinden randevu almak için e- devlet hesabınıza giriş yapmanız yeterlidir. TC kimlik numaranız ve e- devlet şifreniz ile hesabınıza girerek randevuyu anında alabilirsiniz.

Telefon aracılığı ile randevu almak için ise yapmanız gereken tek şey “Alo 199” numarasını aramaktır. 199 hattını aradığınızda, görevlilerin yönlendirmesi ile kısa sürede randevunuzu alabilirsiniz.

Nüfus Müdürlüğü’ne Başka Hangi Hizmetlerin Başvurunu Yapabilirim?

Oturduğunuz yerde bulunan Nüfus Müdürlüğü’nde daha birçok hizmetin başvurusu yapılabilmektedir. Bunların başında:

  • Türkiye Cumhuriyeti yeni kimlik kartı başvurusu
  • Sürücü belgesi başvurusu
  • Pasaport başvurusu

Yukarıdaki belgeleri almak için, yine nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Eğer Nüfus Müdürlüğü’nden herhangi bir hizmetin başvurusu için randevu aldıysanız, randevu tarihinizi ve saatinizi kaçırmamaya özen gösterin. Bu gibi resmi işlerde, planlanan randevu saatlerine itimat etmek son derece önemlidir. Ancak herhangi bir randevu almadıysanız da, işleminiz bahsi geçen devlet dairesinde yapılacaktır, endişe etmeyiniz.

Başvuru sırasında doldurduğunuz formda, yazdığınız tüm bilgilerin doğru olduğuna da ayrıca dikkat ediniz. Formu tamamladıktan sonra, bilgilerin doğruluğunu bir kez daha kontrol ediniz.

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.