Online Devlet – Resmi Bilgiler, Haberler ve Gelişmeler

E Devlet Hesap Tanımlama Nasıl Yapılır?

05.03.2023
459
E Devlet Hesap Tanımlama Nasıl Yapılır?

E devletten hesap tanımlama yapmak özellikle sigortalı olarak bir iş yerinde çalışan kişiler tarafından merak edilmektedir. Sigortlı çalışan kişilerin raporlu olarak işe gidememeleri halinde maaş kesinti tutarı SGK kurumu tarafından karşılanmaktadır. E Devlet tarafından sunulan hizmet sayesinde rapor paranız anında hesabınıza aktarılır. E devletin bu hizmetinden faydalanmak isteyen kişilerin mutlaka e devlet sistemine girmiş olmaları gerekir. İstiharat sırasında alınan raporun ilk 2 günü rapor parası hesabında hesaba katılmıyor. Bu durumda SGK ilk 2 gün için ödeme yapmayacaktır. Rapor parası alan kişilerin parası Ziraat Bankası hesabına yatırılmaktadır.

SGK Şahıs Ödemelerinin Banka Hesabına Tanımlaması Nasıl Yapılır?

Banka hesabına tanımlama yapmak isteyen  kişiler e devlet sayfalarına TC kimlik no ve şifre bilgileri ile birlikte girebilirler. Ödemeler yalnızca anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılacaktır. E Devlet sayfasında kurumun anlaşmalı olduğu bankalar seçilebilir. Açılan ekranın sol kısmında banka adları bulunur. Seçimin bu adlar üzerinden yapılması gerekir. Ardından devam et seçeneğine tıklanır. Daha sonra ekranda ilgili yerlere mail adresi ve cep tel bilgisinin girilmesi gerekir. Bu şekilde şahıs ödemeleri banka tanımlaması yapılmış olur.

SGK Şahıs Ödemelerini Banka Hesabına Taşımak için Ücret Öder miyim?

Banka hesabına tanımlama ücreti bulunmamaktadır. Yani kişiler herhangi bir ücret ödemelerine gerek kalmaksızın işlemlerini tamamlayabilirler. Ancak unutulmamalıdır ki bazı bankalar hesap için kesinti uygulayabilir. Dileyen vatandaşlar SGK şahıs ödemesi sorgulamasını e devlet üzerinden yapabileceği gibi, dileyen vatandaşlar internet bankacılığı hizmetinden de faydalanabilirler. E devlet üzerinden ana sayfada şahıs öedmeleri kısmına tıklayarak sorgulama yapmak oldukça kolaydır.

SGK Şahıs Ödemeleri için Anlaşmalı Olan Bankalar Hangileridir?

SGK şahıs ödemesi için anlaşmalı bankalar üzerinden işlem yapabilirsiniz. Bu bankalar dışında işlem yapılması mümkün değildir. SGK ile anlaşmalı olan bankalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Garanti Bankası,
  • Ziraat Bankası,
  • Akbank,
  • Vakıfbank,
  • Fiba Banka,
  • Türkiye Ekonomi Bankası,
  • Şekerbank,
  • Halk Bankası.

E devlete Giriş için Kimler Şifre Alabilir?

E devlet girişinde şifre almak isteyen kişilerin mutlaka 15 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Ayrıca şifre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler tarafından alınabilir. Kişilerin şifrelerini almak için başvuru yaptıkları yerin PTT şubeleri olması gerekir. PTT müdürlükleri ve PTT müdürlüklerinin yetkilendirdiği ofislerden şifrenizi alabilirsiniz. Eğer mahkeme kararı ile vasi tayin edilmiş kişiler varsa e devlet kapısı şifresi bu kişiler tarafından başkası kişi adına da alınabilir. Ancak başka kişinin adına şifre almak bu durumun dışında mümkün değildir. E devlet tarafından sunulan hizmetler yüksek güvenlik istemektedir. Bu nedenle şifre konusunda büyük titizlik gösterilmektedir.

E devlete Şifresi Nasıl İptal Edilebilir?

E devlet şifresi iptali yine şifre alımı gibi PTT müdürlükleri ve PTT yetkili şubelerinden yapılabilmektedir. Şifre iptali için de kişilerin TC kimlik no ve fotoğraf bulunan kimliklerini ibraz etmeleri ve kuruma şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu şekilde şifre iptali gerçekleştirilir. E Devlet şifre alımında geçerli olan kurallar, şife iptali için de geçerli olmaktadır. Şifre iptali başka bir kişi adına geçerli olmamaktadır. Kişielrin yanında vekaletname üzerinde e devlet şifresi almaya yetkili olduğunu gösteren ibare olması halinde bu kişilerin de şifre iptali gerçekleştirmeye hakkı vardır. İlk şifre alan kişilerin PTT şubelerine 2 TL işlem bedeli ödemesi gerekir. Bedel e devlet gelir kapısına yazılmayacak olup PTT tarafından alınmaktadır. Yeni şifre için ise 4 TL ücret ödemek gerekir.

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.