Online Devlet – Resmi Bilgiler, Haberler ve Gelişmeler

Heyet Raporu Kaç Günde Çıkar?

07.03.2023
708
Heyet Raporu Kaç Günde Çıkar?

Heyet raporu çıkma süresi 40 gündür. Heyet raporuna başvuru yapıldıktan sonra randevu takvimine göre rapor çıkış tarihi değişiklik gösterecektir. Heyet raporu yalnızca Sağlık Bakanlığı tarafından onay verilen tam teşekküllü özel hastanelerden alınmaktadır. Hem devlet hastaneleri hem de üniversite hastaneleri heyet raporu vermektedir. Sağlık ocağından ya da aile hekimliklerinden belge alınması söz konusu olamaz. Heyet raporu alınması için mevcut hastalık ile ilgili bütün birimlerin muayenesi yapılır. Gereken tetkiklerin de yapılması ile birlikte raporun alınması mümkün olur. Heyet raporu almanın belli bir ücreti de vardır. Bu ücret her sene değişmektedir.

Heyet Raporunda Kaç Doktorun İmzası Olması Gerekir?

Heyet raporunda imzası olması gereken doktor sayısı 3 olarak belirlenmiştir. Heyet raporu farklı kurumlar tarafından insanlardan istenebilir. Bakıcı maaşı almak isteyenlerden, vergi indiriminden faydalanmak isteyen vatandaşlardan ya da engelli maaşı için başvuru yapanlardan heyet raporu istenmektedir. Heyet raporu almak isteyen kişilerin yapması gereken ilk şey, hastanenin rapor merkezine başvuru yapmaktadır. Başvuru yaparken rapor ücretinin yatırılması ayrıca başvuru sırasında vesikalık fotoğrafın ilgili yere verilmesi gerekir. Randevu tarihlerinde muayeneden geçen kişilerin artık tahlillerin sonuçlanmasını beklemesi gerekir.

Heyet Raporu Almak Ne Kadar?

Heyet raporu ücreti hangi hastaneden rapor alındığına göre değişiklik göstermektedir. Ücretin ortalama 100 TL ile 300 TL arasında değiştiği bilinmektedir. Bu ücret yalnızca heyet raporu üccreti içindir. Kişilerin ayrıca muayene ücreti ve randevu ücreti de ödemesi gerekir. Düzenlenen rapor, baş hekim onayına sunulmaktadır. Başhekim de raporu onayladıktan sonra rapor kopyası başvuru yapan kişiye teslim edilir. Her ne kadar rapor almak için 40 gün geçmesi gerektiği söylense de, bazen işlemlerin çok hızlı olduğu ve aynı gün içinde bile raporun alındığı mümkün olmaktadır.

Heyet Raporu Almak İçin Hangi Belgeler Gerekir?

Heyet raporu almak için belgeler eksiksiz şekilde tamamlandıktan sonra ilgili birime başvurunun yapılması gerekir. Heyet raporu almak isteyen kişinin isim ve soy isim, heyet raporu alan kişinin varsa sağlıkla ilgili özel durumunu yazan belge, raporun neden talep edildiğine dair detaylı bir yazı ve heyet raporu alacak kişinin iletişim belgeleri bulunması gerekir. Heyet raporu alma için kişinin hastanenin farklı birimlerinde muayene olması gerekir. Bölümlerde ayrı ayrı tedavi olunduktan sonra bütün raporlar bir tek rapora dönüştürülür ve buna heyet raporu deir. Heyet raporu denmesinin sebebi raporun bir heyet tarafından verilmesidir.

Heyet Raporu Almak için Hangi Bölümlere Muayene Olmak Gerekiyor?

Heyet raporu almak için muayene olunması gereken bölümler bulunmaktadır. Bu bölümler şu şekilde sıralanabilir:

  • Nöroloji bölümü,
  • İç hastalıkları bölümü,
  • Kulak, burun, boğaz bölümü,
  • Genel cerrahi bölümü,
  • Ruh sağlığı bölümü,
  • Göz bölümüne tedavi olmak gereklidir.

Yukarıda sayılan bölümler temel olup, kişinin muayene olması gereken birim sayısı hastaneden hastaneye değişiklik göstermektedir.

Heyet Raporu Almak İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

Heyet raporu almak için başvuru yapmak isteyen kişinin ilk olarak hangi hastaneye gitmek istediğine karar vermesi gerekir. Ardından kişi heyet raporu almak istediğine dair hastaneye yazılı olarak başvuru yapmalıdır. Kısa ve net bir şekilde heyet raporu istendiği anlatılabilir. Bu dilekçede kişi raporu neden istediğini mutlaka anlatmalıdır. Dilekçe yazıldıktan sonra da dilekçenin verildiği bölüme heyet raporu ücreti ödenmesi gerekir. Bu sırada size verilen formu doldurmanız istenir. Kişiler bu adımları izleyerek okul için de heyet raporu alabilirler.

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.