Online Devlet – Resmi Bilgiler, Haberler ve Gelişmeler

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Kayıt Ücreti 2023

21.02.2023
317
Esnaf ve Sanatkârlar Odası Kayıt Ücreti 2023

Esnaf ve sanatkerlar odasına kayıt için ödenmesi gereken ücret 375 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret yıllıktır. Esnaf ve Sanatkârlar Odası kayıt ücreti belirlenirken asgari ücret üzerinden hesaplama yapılır. Asgari ücret net olarak 2 bin 324 TL’dir. Esnaflar bu odaya kayıt olmak istedikleri zaman mutlaka bu ücreti ödemeleri gerekiyor. Aynı zamanda esnafların sicil kaydının da bulunması gerekiyor. Eğer Esnaf ve Sanatkarlar odasına kayıt olmak isterseniz hem başvuru belgenizin hem de bazı başvuru evraklarınızın eksiksiz olması gerekir. Başvuru yapmak için ilk adım sicil kaydının oluşturulmasıdır.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na Başvuru için Başvuru Dilekçesi

Esnaf ve sanatkarlar odasına başvuru dilekçesi aracılığı ile başvuru yapabilirsiniz. Başvuru belgesinde yer alan bilgilerin eksiksiz şekilde doldurulması gerekir. Başvuru belgesinin çıktısını aldıktan sonra doldurmaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz kuruma giderek kurumdan da başvuru belgesini alabilirsiniz. Başvuru belgesi doldurulduktan sonra mutlaka bu belgeye bazı belgelerin iliştirilmesi gerekir. Bu belgeler şu şekilde sıralanabilir:

  • 1 adet yeni çekilmiş fotoğraf,
  • Vergi dairesine kayıtlı olunduğunu gösteren belge,
  • Ev adresinizi gösteren belge,
  • Üzerinde TC kimlik no bilgisi görülen nüfus cüzdan fotokopisi,
  • Verilen IBAN numarasına yatırılmış kayıt ücret dekontu belgesi.

Bu belgeleriniz ile birlikte birliğe gitmeniz halinde sicil kaydınızın oluşturulması için gerekli adımı atmış olursunuz.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na Başvuru için Hangi Evraklar Gerekiyor?

Esnaf ve sanatkarlar odasına başvuru evrakları eksiksiz şekilde tamamlandıktan sonra başvuru yapılabilir. Esnaf ve Sanatkârlar Odası başvurusu yapmadan önce belgeler ile birlikte kayıt yaptırmanız gereken yerler bulunmaktadır. İlk önce vergi odasına kayıt olunması gerekir. Aynı zaman BAĞKUR ya da SSK kayıtlarından birinin de olması gerekir. Emekli olunması halinde esnaf odasına kayıt olduğunuz sırada emekli tahsis numaranızı kullanarak kayıt işlemini gerçekleştirmeniz mümkündür. Kayıt olmak isteyen kişilerin sahip olmaları gereken belgeler şu şekilde sıralanabilir:

  • 2 adet güncel fotoğraf,
  • Vergi levhası fotokopisi,
  • Mahalle muhtarından ya da nüfus dairesinden alınmış nüfus sureti aslı,
  • Emekli kişiler için tahsis numarası,
  • Muhtardan ya da nüfus dairelerinden alınmış ikametgah il muhaberesi.

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.